Imieniny: Ildefonsa, Rajmunda, Klemensa

» Opieka nad pacjentem poddawanym procedurom diagnostycznym i terapeutycznym z użyciem otwartych źródeł promieniowania - dla pielęgniarek

Kurs specjalistyczny "Opieka nad pacjentem poddawanym procedurom diagnostycznym i terapeutycznym z użyciem otwartych źródeł promieniowania" przeznaczony jest dla pielęgniarek. Celem kształcenia jest przygotowanie pielęgniarki do sprawowania opieki nad pacjentem poddawanym procedurom z zakresu diagnostyki i terapii, zgodnie z zasadami ochrony radiologicznej oraz specyfiką pracy z otwartymi źródłami promieniowania. Łączna liczba godzin przeznaczonych na realizację programu kursu specjalistycznego w kontakcie z wykładowcą/opiekunem stażu wynosi 67 godzin dydaktycznych, z podziałem na:

Pracownia lub Zakład medycyny nuklearnej wykonujący świadczenia z zakresu diagnostyki i terapii radioizotopowej o profilu onkologicznym, endokrynologicznym i kardiologicznym - 35 godz.

Termin realizacji kursu: w każdym czasie w zależności od napływu min. 20 zgłoszeń.