» Opieka nad pacjentem z założonym portem dożylnym

OPIEKA NAD PACJENTEM

Z ZAŁOŻONYM PORTEM DOŻYLNYM

- program przeznaczony dla pielęgniarek i położnych

Według art. 73 ustawy z dnia 15 lipca 2011 r. kurs dokształcający ma na celu pogłębienie i aktualizację wiedzy i umiejętności zawodowych pielęgniarki lub położnej.

Do kursu może przystąpić pielęgniarka/położna, która: złożyła Formularz zgłoszeniowy, posiada prawo wykonywania zawodu i została zakwalifikowana do odbycia kursu dokształcającego przez organizatora kształcenia.

Program kursu dokształcającego został opracowany przez Polskie Stowarzyszenie Pielęgniarek Onkologicznych. Wykładowcami będą przedstawicielki wymienionego Stowarzyszenia.

Cel kształcenia

Pielęgniarka/położna zapewni profesjonalną opiekę pacjentom z założonym portem dożylnym.

Efekty kształcenia

Dyplom uzyskania ukończenia kursu OPIEKA NAD PACJENTEM Z ZAŁOŻONYM PORTEM DOŻYLNYM otrzymuje pielęgniarka, położna która: opanuje bieżące treści teoretyczne oraz dwukrotnie wykona procedurę w trakcie zajęć: założy igłę Hubera, motylek i podłączy wlew kroplowy/ poda iniekcję dożylną na fantomie, założy igłę Hubera, motylek i pobierze krew oraz wykona zabieg płukania portu.

Łączna liczba godzin przeznaczonych na realizację programu kształcenia kursu dokształcającego OPIEKA NAD PACJENTEM Z ZAŁOŻONYM PORTEM DOŻYLNYM wynosi

8 godzin dydaktycznych, w tym:

Uczestnicy otrzymują materiały dydaktyczne, a po zaliczeniu części teoretycznej i praktycznej – Zaświadczenie o ukończeniu kursu dokształcającego: „Opieka nad pacjentem z założonym portem dożylnym”.

Termin rozpoczęcia kursu: w każdym czasie w zależności od napływu 20 zgłoszeń.

Zapraszamy do uczestnictwa !